Magnet
– verktyget för att skapa seminarier, föreläsningar och seminarieverksamhet

Prova Magnet gratis!
Du förbinder dig inte till någonting. Inga kortuppgifter behövs. Endast två steg för att skapa kontot. Det är allt, mycket nöje!

20 tips för att arrangera ett lyckat företagsevent

Att arrangera ett lyckat företagsevent kräver noggrann planering och genomförande. Här är 20 tips som kan hjälpa dig att skapa ett framgångsrikt företagsevent: Genom att följa dessa tips och sätta in tid och ansträngning i planering och genomförande kommer du att ha större chans att arrangera ett lyckat företagsevent.

Företagsevent

Att arrangera ett lyckat företagsevent kräver noggrann planering och genomförande. Här är 20 tips som kan hjälpa dig att skapa ett framgångsrikt företagsevent:

 1. Bestäm målet: Tydliggör syftet med evenemanget och sätt upp klara mål att sträva efter.
 2. Skapa en budget: Upprätta en realistisk budget för evenemanget och se till att hålla dig inom de avsatta resurserna.
 3. Utse en projektledare: Utse en ansvarig person som ska leda och samordna arrangemanget.
 4. Tidig planering: Börja planera och organisera evenemanget i god tid för att undvika stress och sista minuten-panik.
 5. Bestäm målgruppen: Identifiera målgruppen och anpassa evenemanget efter deras behov och intressen.
 6. Välj rätt plats: Hitta en lämplig plats som passar för evenemanget och rymmer alla deltagare bekvämt.
 7. Engagera professionella talare: Anlita talare eller experter inom relevant område för att ge värdefulla insikter och erfarenheter till deltagarna.
 8. Skapa en intressant agenda: Utforma en detaljerad agenda som innehåller en varierad mix av föreläsningar, workshops och nätverkssessioner.
 9. Kommunicera tydligt: Se till att kommunicera all relevant information om evenemanget, inklusive datum, tid, plats och program, tydligt till deltagarna.
 10. Skapa en evenemangshemsida: Bygg en professionell evenemangshemsida där deltagarna kan registrera sig och få information om evenemanget.
 11. Använd sociala medier: Använd olika sociala medieplattformar för att marknadsföra evenemanget och engagera deltagarna före, under och efter evenemanget.
 12. Anpassa mat och dryck: Se till att erbjuda olika mat- och dryckesalternativ som passar olika kostpreferenser och allergier hos deltagarna.
 13. Skapa interaktiva sessioner: Integrera interaktiva element som frågestunder, gruppdiskussioner och case studies för att engagera deltagarna och främja kunskapsutbyte.
 14. Ge deltagarna nätverksmöjligheter: Skapa utrymme för deltagarna att interagera och nätverka med varandra genom exempelvis mingelaktiviteter eller grupparbeten.
 15. Erbjud förmåner och giveaways: Ge deltagarna något extra genom att erbjuda förmåner som rabatter, provprodukter eller giveaways som påminner dem om evenemanget.
 16. Utvärdera och samla feedback: Efter evenemanget, genomför en utvärdering och be deltagarna att ge feedback för att kunna förbättra framtida evenemang.
 17. Skapa ett socialt mediaflöde: Använd en hashtag och uppmana deltagarna att dela sina upplevelser och bilder från evenemanget i sina sociala medier.
 18. Tänk på tekniken: Se till att ha tillgång till rätt teknisk utrustning och support för att säkerställa smidiga presentationer och andra teknikbaserade aktiviteter.
 19. Bjud in media och influencers: Kontakta lokala medier och influencers inom branschen för att skapa uppmärksamhet och spridning kring evenemanget.
 20. Var flexibel och anpassningsbar: Förbered dig på oväntade händelser och var beredd att göra nödvändiga anpassningar för att hålla evenemanget framgångsrikt och engagerande.

Genom att följa dessa tips och sätta in tid och ansträngning i planering och genomförande kommer du att ha större chans att arrangera ett lyckat företagsevent.

Prova Magnet gratis!

Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.

"Magnet är smidigt och enkelt att hantera. Att våra medlemmar kan anmäla, eller avanmäla sig till event gör att vi på ett smidigt sätt kan administrera våra deltagarlistor. Jag ser bara fördelar."
Francesca O´Brien Apelgren, vd
Sveriges Marknadsförbund
Francesca O´Brien Apelgren, vd, Sveriges Marknadsförbund

Läsvärt från bloggen

Arrangera event – 20 tips för framgång

Arrangera event – 20 tips för framgång

Att arrangera ett lyckat event kräver arbete. För att hjälpa dig i starten har vi gjort en lista med 20 tips på hur du arrangerar ditt första event på bästa sätt. Bana vägen för framgång genom att börja arrangerandet med en planlagd strategi. Och om du spelar dina kort väl, kan du leverera en upplevelse […]

Hur du följer upp ditt event

Hur du följer upp ditt event

Att anordna ett evenemang kostar arrangören mycket tid, energi och pengar. Därför är uppföljningen av eventet en viktig del i arbetet.
För det är ju inte eventet i sig som säljer produkter – vad eventet gör är att skapa relationer och förtroenden. För att sälja dina produkter eller tjänster måste du gå vidare och höra av dig till dina gäster även efteråt.

Så gör du kommande år till det bästa eventåret hittills

Så gör du kommande år till det bästa eventåret hittills

Vill du att kommande år blir ett enastående år för affärerna? Såklart du vill, så bli inte ställd för att du inte vet var du ska börja. För att hjälpa dig komma loss har vi satt ihop en lista med vad du behöver för att förbättra din verksamhet, och göra kommande år till det bästa eventåret hittills.