Biljettförsäljning på nätet – smidiga mobilbiljetter via sms

Biljettförsäljning på nätet blir smidigt med hjälp av verktyget Magnet. Det har aldrig varit enklare att skapa och sälja egna biljetter till dina evenemang. Du tar själv kontroll över försäljningen av dina mobilbiljetter, och behöver inte betala provision till någon annan leverantör.

Sälj biljetter online med full flexibilitet

Du sätter snabbt upp en sida för att sälja och hantera biljetter online. Namnge dina biljetter, prissätt dem och ange moms. Rör det sig om ett paket lägger du till vad som ska ingå i biljettpriset; exempelvis en bok eller hotellnatt. Du bestämmer själv vilka uppgifter du vill att köparen ska uppge.

Skapa egna biljetter med olika sorters rabatt, till exempel för den som är tidigt ute (early-bird-biljett), och distribuera rabattkoder för till exempel VIP-biljett. Du kan dessutom tidsstyra olika biljettyper och ställa in specifika tidsintervall när de är till salu. Arrangerar du ett populärt evenemang där biljetterna snabbt går åt kan du också sätta upp en kölista via biljettverktyget.

Du får kort sagt ett flexibelt och bra biljetthanteringssystem online.

Exempel på funktioner för biljetthantering som ingår i systemet:

✔ Använd app för att checka in

✔ Early Bird biljetter

✔ Rabatt och rabattkod, på en eller flera biljetter

✔ Tidsstyrda biljetter, till salu endast vissa tider eller datum

✔ Lägg till erbjudanden på din biljett till exempel inträde + en bok

✔ Kostnadsfria biljetter

✔ Välj uppgifter på köparna (Frågor om GDPR?)

✔ Möjlighet till reservplatser vid slutsålt


Kom igång direkt med din biljetthantering online, skapa ett konto idag. Du är alltid välkommen att
kontakta vår support vid frågor och funderingar kring biljettbokningssystemet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 tips på hur du optimerar din biljettförsäljning i raketfart

För den som anordnar event ligger mycket tid och fokus på att sälja alla biljetter. Men det finns genvägar för att få utsålt snabbare. Vi ger dig tipsen som kommer att skynda på din biljettförsäljning, även om du står inför tuff konkurrens och har en låg budget för marknadsföring. Ta fasta på dessa tips och utnyttja funktionerna i vårt lättanvända biljettbokningssystem för att maximera din biljettförsäljning på internet. 

 

1. Missa inte rädslan för att missa något viktigt

Fokusera mindre på att marknadsföra vad man får på eventet, och mer på vad man kommer att missa om man inte deltar; spela på rädslan för att missa något viktigt. Här kan du även förstärka budskapet med lockande bilder från tidigare event.

Vi vill gärna göra sådant som vi ser att andra gör. För att skapa en känsla av begär hos din målgrupp: se till att i all kommunikation berätta om hur många som kommer att delta, och vilka kända namn som kommer att finnas på deltagarlistan. Om det är en konferens eller ett branschevent är det bra att belysa vilka konkurrenter som kommer delta.

 

2. Begränsa antalet platser

Skapa hellre ett event som blir överbokat än ett event där bara hälften dyker upp. Tänk på att personerna som kommer på eventet kommer att berätta för andra om hur det var, och här vill du sprida en känsla av exklusivitet och popularitet genom att skapa en bild av att man måste vara ute i god tid för att kunna säkra en plats. Annars står du med ett ännu mindre event nästa år. Ha lite is i magen och begränsa alltså antalet platser i biljettbokningssystemet.

 

3. Erbjud ett värde värt pengarna

Innan du börjar försöka tjäna pengar på potentiella deltagare, erbjud dem ett värde. Ett exempel kan vara att erbjuda olika biljettyper, varav en typen är gratis, men där man kan betala för att inkludera särskilda förmåner. Om du får ett fullsatt event med denna lösning så kommer ordet också sprida sig om att dina event är välbesökta. Och med det tanken att det därför kan vara värt att betala för att se till att reservera sin plats i förväg. Med rätt förmåner i de biljetter som kostar kommer även detta att skapa en efterfrågan.

 

4. Engagera personer som påverkar andra

Lägg lite extra krut på att hitta personer som har lätt för att engagera och påverka andra. Om du kan få dit en sådan person kan du nästan vara säker på att denne följs av fler deltagare. Se till att de får en fantastisk upplevelse under kvällen. Vad de har att säga om kvällen efteråt kan vara avgörande för ditt nästa event.

Det kan handla om ledare av olika slag, eller personer som har en bred umgängeskrets och som kommunicerar brett på sociala medier. Missa inte att skapa en hashtag och gärna ytterligare forum för kommunikation kring eventet. Passa på att spara kommentarer som vittnesmål för att locka besökare till nästa event.

 

5. Skapa samhörighet

För att skapa samhörighet kan du med fördel använda humor, underhållning och omtanke. Du kan exempelvis bjuda på roliga videoklipp från eventet och stödja en insamling eller annat välgörande ändamål.

 

Till sist: Kom ihåg att även de bästa och största eventen kan ha svårt att sälja slut på biljetterna ibland. Men genom att följa dessa råd så ökar du markant dina chanser.

SKAPA DITT EVENT & KOM IGÅNG MED BILJETTFÖRSÄLJNINGEN

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Inbjudan, planering & hantering av event, en komplett eventplattform

Planera & hantera event online

Du har hittat det. Det ultimata verktyget för inbjudan, planering och hantering av event. Magnet assisterar dig med struktur och smarta funktioner, samtidigt som det är enkelt att använda. Hantera alla delar och faser kring ditt event genom att logga in i Magnet online.

Eventplanerare

För alla former av event

Dra nytta av systemet för att planera, marknadsföra och hantera event oavsett om du är professionell eventplanerare, planerar företagsevent emellanåt eller står i färd att anordna ett gratisevenemang.

Behöver du skicka ut inbjudningar och ordna ett anmälningssystem till ett kostnadsfritt event är det gratis att använda vår tjänst. Vill du sälja biljetter hittar du ett flexibelt system för biljettförsäljningi Magnet, och en rad betalningslösningar att ansluta till.

Komplett eventplattform

För din eventhantering inklusive marknadsföring har du en stabil uppbackning av smarta funktioner. Vilket är tidsbesparande när du strävar efter att få så många deltagare som möjligt till evenemanget.

Hantera allt från att skriva ut namnbrickor till att kommunicera ut viktiga uppdateringar via SMS och checka in gästerna vid ankomst. Allt med hjälp av samma mjukvara.

När evenemanget är över har du tillgång till relevant data, som statistik. Och dessutom möjligheten att enkelt genomföra en uppföljning av deltagarnas upplevelse.

Olika typer av biljetter

Erbjud Early-Bird-biljetter, rabatter och rabattkoder för en eller flera biljetter. Tidsinställ biljetter och lägg till produkter till paketerbjudanden som entré plus T-shirt. Du kan också erbjuda väntelista om det blir slutsålt.

App för incheckning till event

Genom att använda appen för incheckning vid ingången till ditt event får du koll på vilka och hur många deltagare som är på plats.

Välj betalningslösning

Välj vilka betalningsalternativ du vill erbjuda vid varje event, och ställ in primär betalningsmetod om du föredrar ett alternativ.

Visa och Mastercard, Swish, Payson, Billogram, Egen fakturering.

Olika momssatser

Administrationsgränsnitt för försäljning, intäkter varav moms, kvitton, rapporter.

Sprid, marknadsför och sälj fler biljetter

Skapa eventsida med egen URL, generera automatisk karta, lägg till filmklipp och bilder, bädda in på din Webbsajt. 

Skicka inbjudningar, dela i sociala medier, skicka sms.


Följ upp försäljning och ordrar

Finns biljetter kvar för försäljning? Titta närmare på ordrar, antal deltagare och vilka som checkat in.

Tracking

Facebook pixel och LinkedIN.

Eventplanering

Dags att skapa ett event?

Passa på att prova Magnet, vår eventplattform; registrera dig utan kostnad och börja utforska. När du skapat ett konto får du tillgång till vårt hjälpcenter med vanliga frågor och svar, vägledning och tips. Vill du sälja biljetter och funderar på vad det kan kosta? Här ser du våra priser för dig som tar betalt av deltagarna. Kika också gärna på vad våra kunder har att säga om verktyget.

Från hjärtat av event & digital marknadsföring – blogg & nyhetsbrev

Få koll och håll dig uppdaterad inom event och digital marknadsföring. Ta del av bra tips, checklistor och relevant läsning på vår blogg och via vårt nyhetsbrev (registrera dig här på sidan). Är det något speciellt du skulle vilja att vi tar upp; tveka inte att höra av dig med ditt önskemål.

Varmt välkommen till Magnet!