Blogg

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
19 mar 2020

Så kan du få inkomst via online-event

Många ställer in eller eller skjuter upp planerade fysiska möten, kurser och event just nu på grund av Corona. Men det finns alternativ för att fortsätta få inkomster på din kompetens som utbildare, föreläsare eller kulturarbetare. Du använder dig helt enkelt av någon av de otaliga online-tjänster som finns för att dela video, och kopplar på vårt eventverktyg Magnet. På så sätt får du full koll på anmälningar och betalningar. Koppla upp ditt event online Till hands finns lättillgängliga tjänster för videomöten, webbkonferenser och webbinarier som:  Citrix Gotowebinar  Webinars on air Cisco Webex Adobe Connect Skype Microsoft Teams Slack Zoom Hangouts On Air with Youtube Live Konserter och föreläsningar liksom matcher och andra idrottsevenemang kan genomföras med publik med hjälp av livestreaming via till exempel: Youtube Live Vimeo Microsoft StreamSweden Facebook och Instagram har också utvecklat sina videofunktioner.  Paketera, ta betalt & samla in deltagaruppgifter GDPR-säkrat Du kan utnyttja Magnet eventverktyg också för att administrera digitala evenemang. Du får en överblick i alla steg som underlättar vid många deltagare. Med det biljettsystem och de betallösningar du har tillgång till blir det enkelt att sälja biljetter och ta betalt. Att samla in deltagaruppgifter och följa upp evenemanget fungerar också smidigt och säkert.  Biljettsystem Early Bird Rabatter och rabattkoder på en eller flera biljetter Tidsstyrda biljetter Lägg till produkter/erbjudanden på biljett till exempel inträde + en bok Kostnadsfria biljetter Välj deltagaruppgifter på köparen Betallösningar Swish  PayPal Payex Payson Billogram Egen fakturering Försäljningsstatistik och ordrar Ordrar Hur många deltagare? Hur många deltagare har checkat in? Biljetter kvar till försäljning? Total försäljningssumma Information och inbjudningar via e-postutskick & sms Anpassa bekräftelsemejlet som som skickas till deltagaren när denne anmält sig eller köpt biljett. Förse deltagaren med praktisk information och länk för att ansluta till evenemanget. Du kan också lägga in program i tabellform i meddelandet. Ytterligare ett sätt är att göra två eller tre utskick, där själva länken levereras i nära anslutning till evenemanget, till exempel en timme innan. Ska du flytta ett redan bokat fysiskt event till webben är det förstås viktigt att gå ut och tydligt informera om detta i alla sociala kanaler, och att meddela registrerade deltagare direkt via e-post och eventuellt sms.Läs här om Palomas verktyg för nyhetsbrev och enkäterNågot du undrar över? Vårt kundteam och support är redo att ta emot dina frågor och funderingar.

11 apr 2019

Klas Hallberg om seriöst hångel på konferens

27 feb 2019

Mattias Ribbing om hjärnsmart nätverkande

04 feb 2019

Så förbereder du dig mentalt för att hålla presentation på event

01 feb 2019

Så gör du 2019 till det bästa eventåret hittills

21 jan 2019

Planera ditt första event – här är 10 bästa tipsen

07 jan 2019

7 smarta satsningar för dig som event manager 2019

04 jan 2019

Därför behöver vi träffas

21 dec 2018

Mötesmetoder för att organisera unconference – stimulera mera

10 dec 2018

Micke Darmell om fysiska möten

12 nov 2018

5 knep för framgångsrika julevent

09 nov 2018

Magnus Kull om effektfulla möten

SKAPA DITT EVENT NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Inbjudan, planering & hantering av event

Planera & hantera event online

Du har hittat det. Det ultimata verktyget för inbjudan, planering och hantering av event. Magnet assisterar dig med struktur och smarta funktioner, samtidigt som det är enkelt att använda. Hantera alla delar och faser kring ditt event genom att logga in i Magnet online.

Eventplanerare

För alla former av event

Dra nytta av systemet för att planera, marknadsföra och hantera event oavsett om du är professionell eventplanerare, planerar företagsevent emellanåt eller står i färd att anordna ett gratisevenemang.

Behöver du skicka ut inbjudningar och ordna ett anmälningssystem till ett kostnadsfritt event är det gratis att använda vår tjänst. Vill du sälja biljetter hittar du ett flexibelt system för biljettförsäljningi Magnet, och en rad betalningslösningar att ansluta till.

Komplett eventhantering

För din eventhantering inklusive marknadsföring har du en stabil uppbackning av smarta funktioner. Vilket är tidsbesparande när du strävar efter att få så många deltagare som möjligt till evenemanget.

Hantera allt från att skriva ut namnbrickor till att kommunicera ut viktiga uppdateringar via SMS och checka in gästerna vid ankomst. Allt med hjälp av samma mjukvara.

När evenemanget är över har du tillgång till relevant data, som statistik. Och dessutom möjligheten att enkelt genomföra en uppföljning av deltagarnas upplevelse.

Olika typer av biljetter

Erbjud Early-Bird-biljetter, rabatter och rabattkoder för en eller flera biljetter. Tidsinställ biljetter och lägg till produkter till paketerbjudanden som entré plus T-shirt. Du kan också erbjuda väntelista om det blir slutsålt.

App för incheckning till event

Genom att använda appen för incheckning vid ingången till ditt event får du koll på vilka och hur många deltagare som är på plats.

Välj betalningslösning

Välj vilka betalningsalternativ du vill erbjuda vid varje event, och ställ in primär betalningsmetod om du föredrar ett alternativ.

Visa och Mastercard, Swish, Payex, Payson, Billogram, Egen fakturering.

Olika momssatser

Administrationsgränsnitt för försäljning, intäkter varav moms, kvitton, rapporter.

Sprid, marknadsför och sälj fler biljetter

Create your own event page with individual event URL, retrieve automatic map, add videos or pictures, embed on website.

Send invites, share on social media, send SMS.

Följ upp försäljning och ordrar

Finns biljetter kvar för försäljning? Titta närmare på ordrar, antal deltagare och vilka som checkat in.

Tracking

Facebook pixel och LinkedIN.

Eventplanering

Dags att skapa ett event?

Passa på att prova Magnet; registrera dig utan kostnad och börja utforska. När du skapat ett konto får du tillgång till vårt hjälpcenter med vanliga frågor och svar, vägledning och tips. Vill du sälja biljetter och funderar på vad det kan kosta? Här ser du våra priser för dig som tar betalt av deltagarna. Kika också gärna på vad våra kunder har att säga om verktyget.

Från hjärtat av event & digital marknadsföring – blogg & nyhetsbrev

Få koll och håll dig uppdaterad inom event och digital marknadsföring. Ta del av bra tips, checklistor och relevant läsning på vår blogg och via vårt nyhetsbrev (registrera dig här på sidan). Är det något speciellt du skulle vilja att vi tar upp; tveka inte att höra av dig med ditt önskemål.

Varmt välkommen till Magnet!