Företagsevent

Ett företagsevent kan rikta sig till medarbetare, samarbetspartners eller kunder. Det kan bland annat vara i form av:

  • Kick-off
  • Konferens
  • Julfest
  • Temadagar
  • Teambuilding
  • Prisgala.

Företagsevent kan se mycket olika ut, och genomföras med olika syften. Ofta tillför de värde som går utöver syftet. Men framgångsrika event och nöjda deltagare förutsätter ett arbete bakom.  Att ordna event kan kännas betungande med administration, kommunikation och praktiska göromål. Hur ska man gå tillväga för att planera och genomföra lyckade företagsevent utan att förlora överblicken och balansen?

För alla typer av företagsevent gäller att struktur och överblick är A och O i det bakomliggande arbetet. Eftersom företagsevent är en återkommande aktivitet lönar det sig att tänka till kring rutiner och arbetssätt. På så sätt kan din verksamhet spara tid och resurser, och se till att era event blir positiva inslag som uppfyller syftet. 

Med rätt stöd blir uppgiften roligare, och du får utdelning i form av uppskattade event. Oavsett om du ensam eller tillsammans med andra ansvarar för att arrangera företagsevent drar du fördel av det lättanvända eventverktyget Magnet.

 

Planera & boka företagsevent

Låt oss reda ut i vilken ände du ska börja när du ska planera ett företagsevent. Första steget att klargöra följande:

Vad är syftet? - Att informera om en nysatsning, fira något, stärka relationer?

Hur ska eventet utformas? - Underhållning, mat och dryck, aktiviteter, övernattning?

Vem väljer och bokar? - Ett alternativ är att deltagarna får lämna förslag på aktiviteter som man sedan röstar om. Även i det fallet behövs en ansvarig, som även kan vara bokningsansvarig.

Var ska eventet hållas? - För ett event som bara sträcker sig över en dag eller kväll ligger den stad eller ort där företaget har sitt säte nära till hands, liksom närliggande städer. Vid övernattning är det tid och budget som begränsar urvalet. Hitta och boka en lämplig lokal i god tid.

När ska eventet hållas? - Titta inte bara i företagets kalender, stäm av att det/de datum ni väljer inte krockar med exempelvis konkurrerande event.

Bli säkrare i din roll genom att sätta dig in i eventhantering och eventmarknadsföring, och hålla dig uppdaterad. Användbara tips, fördjupande artiklar och konkreta guider, som GDPR för företag i Sverige och Eventmarknadsföring, kan du ta del av i vår blogg och via vårt nyhetsbrev som du kan anmäla dig till längst ned på sidan.

 

Överblick med smidigt & funktionellt verktyg

Med verktyget Magnet får du ordning och reda. Du skapar snabbt och enkelt en anmälningssida för ditt företagsevent, och lägger upp valfritt antal programpunkter. Med anmälningarna kan du passa på att samla in uppgifter om exempelvis specialkost och annan relevant information för dig som arrangör och bokningsansvarig.

För snabb och samlad kommunikation kan du utnyttja sms-utskick, och låta deltagarna checka in på plats via mobilen. Du får full koll på anmälningar och eventuella avanmälningar. Tar du betalt finns flera biljettyper och olika betallösningar inbyggt. Detta tillsammans med en rad andra funktioner gör Magnet till en tillgång.

Prova Magnet, det gör skillnad.

Ps: Vid behov kan du koppla på Palomas verktyg för nyhetsbrev.

SKAPA DITT EVENT NU!

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Inbjudan, planering & hantering av event, en komplett eventplattform

Planera & hantera event online

Du har hittat det. Det ultimata verktyget för inbjudan, planering och hantering av event. Magnet assisterar dig med struktur och smarta funktioner, samtidigt som det är enkelt att använda. Hantera alla delar och faser kring ditt event genom att logga in i Magnet online.

Eventplanerare

För alla former av event

Dra nytta av systemet för att planera, marknadsföra och hantera event oavsett om du är professionell eventplanerare, planerar företagsevent emellanåt eller står i färd att anordna ett gratisevenemang.

Behöver du skicka ut inbjudningar och ordna ett anmälningssystem till ett kostnadsfritt event är det gratis att använda vår tjänst. Vill du sälja biljetter hittar du ett flexibelt system för biljettförsäljningi Magnet, och en rad betalningslösningar att ansluta till.

Komplett eventplattform

För din eventhantering inklusive marknadsföring har du en stabil uppbackning av smarta funktioner. Vilket är tidsbesparande när du strävar efter att få så många deltagare som möjligt till evenemanget.

Hantera allt från att skriva ut namnbrickor till att kommunicera ut viktiga uppdateringar via SMS och checka in gästerna vid ankomst. Allt med hjälp av samma mjukvara.

När evenemanget är över har du tillgång till relevant data, som statistik. Och dessutom möjligheten att enkelt genomföra en uppföljning av deltagarnas upplevelse.

Olika typer av biljetter

Erbjud Early-Bird-biljetter, rabatter och rabattkoder för en eller flera biljetter. Tidsinställ biljetter och lägg till produkter till paketerbjudanden som entré plus T-shirt. Du kan också erbjuda väntelista om det blir slutsålt.

App för incheckning till event

Genom att använda appen för incheckning vid ingången till ditt event får du koll på vilka och hur många deltagare som är på plats.

Välj betalningslösning

Välj vilka betalningsalternativ du vill erbjuda vid varje event, och ställ in primär betalningsmetod om du föredrar ett alternativ.

Visa och Mastercard, Swish, Payson, Billogram, Egen fakturering.

Olika momssatser

Administrationsgränsnitt för försäljning, intäkter varav moms, kvitton, rapporter.

Sprid, marknadsför och sälj fler biljetter

Skapa eventsida med egen URL, generera automatisk karta, lägg till filmklipp och bilder, bädda in på din Webbsajt. 

Skicka inbjudningar, dela i sociala medier, skicka sms.


Följ upp försäljning och ordrar

Finns biljetter kvar för försäljning? Titta närmare på ordrar, antal deltagare och vilka som checkat in.

Tracking

Facebook pixel och LinkedIN.

Eventplanering

Dags att skapa ett event?

Passa på att prova Magnet, vår eventplattform; registrera dig utan kostnad och börja utforska. När du skapat ett konto får du tillgång till vårt hjälpcenter med vanliga frågor och svar, vägledning och tips. Vill du sälja biljetter och funderar på vad det kan kosta? Här ser du våra priser för dig som tar betalt av deltagarna. Kika också gärna på vad våra kunder har att säga om verktyget.

Från hjärtat av event & digital marknadsföring – blogg & nyhetsbrev

Få koll och håll dig uppdaterad inom event och digital marknadsföring. Ta del av bra tips, checklistor och relevant läsning på vår blogg och via vårt nyhetsbrev (registrera dig här på sidan). Är det något speciellt du skulle vilja att vi tar upp; tveka inte att höra av dig med ditt önskemål.

Varmt välkommen till Magnet!