Eventmarknadsföring – relationsskapande event

Eventmarknadsföring innebär en möjlighet att komma närmare din målgrupp genom att ge dem en interaktiv upplevelse. Med engagerade kunder i sikte är det ett viktigt led i företagets marknadskommunikation. Arbetet med att anordna och marknadsföra event innebär projektledning och administration. För att det ska fungera väl och inte sluka för mycket tid och resurser är ordning och reda en förutsättning. 

Eventmarknadsföring är marknadsföring i form av event, eller i samband med event. På andras arrangemang kan det vara i form av sponsring, en mässmonter, föreläsning eller annan aktivitet. Är det du och ditt företag som anordnar eventet är arrangemanget i sin helhet ett led i er marknadskommunikation.

Därför ska du använda event som marknadsföring

Fördelen med event som marknadsföring är att ditt företag kan möta och interagera med målgruppen direkt. Eventet är en effektfull plattform när det gäller att  stärka:

✔ Budskap

✔ Varumärke

✔ Relationer.

Det handlar om att få kunden engagerad, något som kan vara utmanande med tanke på dagens enorma informationsflöde och konstanta brus. Eventet som en fysisk upplevelse innebär en vidgad chans att nå fram till kunden. När fler än ett sinne involveras tar vi lättare in och minns budskap, och knyter an på en ny nivå.

Ta vara på tillfället med ett genomtänkt upplägg och ett i alla delar väl genomfört event. Efteråt kommer den viktiga utvärderingen. Här kan du hämta värdefull information både för att förbättra och utveckla dina kommande event, och för att lära känna kunderna och deras behov bättre.

Arrangera framgångsrika event med vasst verktyg

Att arrangera event innebär projektledning, oavsett om du arbetar uteslutande som event manager, har det som ett av flera ansvarsområden i din yrkesroll eller gör en ideell arbetsinsats. Från första planering över löpande hantering till uppföljning är det ofta många bollar i luften. En sak är nödvändig för att det ska löpa på så smidigt som möjligt, och för att du ska ha överblick och kontroll och kunna fördela tiden på ett effektivt sätt.  Struktur.

Med det kompletta verktyget Magnet får du den struktur du behöver. Här skapar du enkelt en anmälningssida och skickar snabbt ut inbjudan till event via anpassningsbara mallar. Du som tar betalt kan sälja biljetter och koppla på färdiga betallösningar om du önskar.

Till din hjälp har du en rad smarta funktioner för att marknadsföra och hantera ditt event. I ett och samma system kan du ordna allt ifrån att skriva ut namnbrickor till att nå ut med information till deltagarna via sms-utskick och incheckning på plats. Allt för att minimera tidsåtgången och se till att du får så många deltagare som möjligt till ditt event. Efteråt har du dessutom tillgång till relevant data, bland annat i form av mätetal. Deltagarnas upplevelse kan du smidigt följa upp via vårt enkätverktyg.

Utnyttja event för marknadsföring på ett smart och stabilt sätt. Registrera dig utan kostnad och prova det användbara eventverktyget Magnet.

Koll på marknadsföring & hantering av event

Följ vår blogg för information, tips och guider kring marknadsföring och hantering av event. Här kan du bland exempelvis ta del av checklistan för dig som ska planera ditt första event, allt eventmarknadsförare behöver veta om content marketing och tips från Magnus Kull om vad du som arrangör kan göra för att skapa närvaro, fokus och engagemang i det fysiska mötet.

Välkommen till Magnet!

Prova verktyget

Få våra smarta tips och öka din kunskap om nyhetsbrev, enkäter och evenemang via vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet utkommer med ca 10 nummer om året och vi lämnar naturligtvis inte ut din adress till någon och skickar inget annat än nyhetsbrev från oss till dig. Genom att prenumerera samtycker du till att vi använder din e-postadress till att skicka våra kunskapsbrev till dig. Mycket nöje!

Lämna följande fält tomt
LÄS MER

Inbjudan, planering & hantering av event, en komplett eventplattform

Planera & hantera event online

Du har hittat det. Det ultimata verktyget för inbjudan, planering och hantering av event. Magnet assisterar dig med struktur och smarta funktioner, samtidigt som det är enkelt att använda. Hantera alla delar och faser kring ditt event genom att logga in i Magnet online.

Eventplanerare

För alla former av event

Dra nytta av systemet för att planera, marknadsföra och hantera event oavsett om du är professionell eventplanerare, planerar företagsevent emellanåt eller står i färd att anordna ett gratisevenemang.

Behöver du skicka ut inbjudningar och ordna ett anmälningssystem till ett kostnadsfritt event är det gratis att använda vår tjänst. Vill du sälja biljetter hittar du ett flexibelt system för biljettförsäljningi Magnet, och en rad betalningslösningar att ansluta till.

Komplett eventplattform

För din eventhantering inklusive marknadsföring har du en stabil uppbackning av smarta funktioner. Vilket är tidsbesparande när du strävar efter att få så många deltagare som möjligt till evenemanget.

Hantera allt från att skriva ut namnbrickor till att kommunicera ut viktiga uppdateringar via SMS och checka in gästerna vid ankomst. Allt med hjälp av samma mjukvara.

När evenemanget är över har du tillgång till relevant data, som statistik. Och dessutom möjligheten att enkelt genomföra en uppföljning av deltagarnas upplevelse.

Olika typer av biljetter

Erbjud Early-Bird-biljetter, rabatter och rabattkoder för en eller flera biljetter. Tidsinställ biljetter och lägg till produkter till paketerbjudanden som entré plus T-shirt. Du kan också erbjuda väntelista om det blir slutsålt.

App för incheckning till event

Genom att använda appen för incheckning vid ingången till ditt event får du koll på vilka och hur många deltagare som är på plats.

Välj betalningslösning

Välj vilka betalningsalternativ du vill erbjuda vid varje event, och ställ in primär betalningsmetod om du föredrar ett alternativ.

Visa och Mastercard, Swish, Payson, Billogram, Egen fakturering.

Olika momssatser

Administrationsgränsnitt för försäljning, intäkter varav moms, kvitton, rapporter.

Sprid, marknadsför och sälj fler biljetter

Skapa eventsida med egen URL, generera automatisk karta, lägg till filmklipp och bilder, bädda in på din Webbsajt. 

Skicka inbjudningar, dela i sociala medier, skicka sms.


Följ upp försäljning och ordrar

Finns biljetter kvar för försäljning? Titta närmare på ordrar, antal deltagare och vilka som checkat in.

Tracking

Facebook pixel och LinkedIN.

Eventplanering

Dags att skapa ett event?

Passa på att prova Magnet, vår eventplattform; registrera dig utan kostnad och börja utforska. När du skapat ett konto får du tillgång till vårt hjälpcenter med vanliga frågor och svar, vägledning och tips. Vill du sälja biljetter och funderar på vad det kan kosta? Här ser du våra priser för dig som tar betalt av deltagarna. Kika också gärna på vad våra kunder har att säga om verktyget.

Från hjärtat av event & digital marknadsföring – blogg & nyhetsbrev

Få koll och håll dig uppdaterad inom event och digital marknadsföring. Ta del av bra tips, checklistor och relevant läsning på vår blogg och via vårt nyhetsbrev (registrera dig här på sidan). Är det något speciellt du skulle vilja att vi tar upp; tveka inte att höra av dig med ditt önskemål.

Varmt välkommen till Magnet!