Du har lagt ner både tid, pengar och energi på att skapa det perfekta eventet. Nu vill du att det ska få maximal spridning! Du använder social media – den optimala vägen att kostnadsfritt nå ut i ditt nätverk och kommunicera både med kunder som redan anmält sig, och med potentiella deltagare. Men … utan rätt strategi kommer det inte att fungera! Vi har därför samlat våra främsta tips för att hjälpa dig att utnyttja den fulla potentialen i social media.
Varje event behöver en hashtag! På så sätt kan dina deltagare – oavsett var de befinner sig – följa med i vad som händer. Skapa hashtagen så tidigt som möjligt. Påminn sedan regelbundet dina deltagare att använda hashtagen, så snart de kommentarer något kring eventet. Det skapar en naturlig mötesplats på nätet för ditt event.
Om din publik finns på Facebook – se då till att regelbundet dela nyheter om eventet i den kanalen. Du kan dels göra det på eventets Facebook-sida, dels genom köpta och målinriktade Facebook-annonser. Den här gruppen av mottagare kommer att uppskatta att bli uppdaterade om vad som händer kring ditt varumärke och ditt kommande event.
Du har bokat in dina talare – nu är det hög tid att be dem att tweeta. Denna grupp är de perfekta tweetarna, eftersom de med största sannolikhet är passionerat intresserade av ditt ämne och gärna sprider sina idéer och åsikter kring det. Framför allt om det innebär att deras publikskara växer. Här har du ett toppentillfälle att generera fler konversationer på Twitter om ditt event. Kom ihåg att lägga till deras handles, det vill säga användarnamn i social media, på eventets webbsida.
Uppmuntra dina deltagare att dela bilder och filmer från dina tidigare event. På så sätt marknadsför du eventet både innan det går av stapeln och efter att det har ägt rum. Att påminna deltagarna om hur roligt och inspirerande ditt event var förra gången, kan få både dem och potentiella deltagare att anmäla sig.
Var noga med att gilla och retweeta konversationer som stödjer ditt event. En bra idé är att du själv följer de personer som tweetar om dig. Det kommer troligtvis att uppskattas, och öka sannolikheten att de fortsätta att skriva om dina event.
Att ditt event är över – behöver inte betyda att allt det roliga är slut för denna gång. Genom att starta en grupp, håller du konversationerna i gång även efter eventet. En grupp på LinkedIn passar utmärkt om det är business-relaterat. Om det är ett modeevent fungerar en grupp på Facebook bra. Men oavsett vilken social mediekanal som passar bäst för dig och ditt varumärke – att skapa en grupp gör att dina deltagare kan återknyta kontakten med samtliga av de personer som de träffade på ditt event. Det här är också ett utmärkt sätt att få deltagarna att bli inspirerade när nästa event väl är på gång.
Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.
Visst hade det varit skönt om alla som kom in på din eventsida köpte dina biljetter direkt? Riktigt så enkelt är det dessvärre inte alla gånger, utan det ligger ofta en viss tid och en avancerad beslutsprocess bakom varje biljettköp som man som distributör måste förstå för att kunna erbjuda rätt verktyg till köparen. Verktyg som underlättar deras beslut. Här bjuder vi på tre tips för hur du kan öka på din biljettförsäljning på webben med några enkla verktyg och medel.
Med mat- och vinprovningar, escape-rooms, ståuppkomedi och matmarknader som dyker upp överallt är det lätt att känna att eventbranschen är ganska mättad. Oavsett hur stor eller liten budget du har så står alla eventplanerare inför samma tuffa konkurrens. Det finns större möjlighet för konsumenterna att välja på en rad olika event och därför kan det bli svårt att sticka ut med just ditt evenemang.
Men, med den rätta mixen av marknadsförings- och kommunikationsstrategier kan du dock komma betydligt längre och sätta ditt event på kartan. Vi har sammanställt en lista med sex strategier som kan hjälpa dig att göra ditt evenemang till ett som står ut i mängden.
nniskor registrerar sig för event med sina mobiler, använder dem för att hitta till arenan, kollar på dem under eventet och tittar på dem efter att eventet är över. Så varför inte utnyttja den här mobila konsumtionen för att hjälpa till att marknadsföra ditt evenemang?
Att skapa en mobilstrategi behöver inte vara svårt. Det finns flera taktiker du kan ta till för att hjälpa dig att nå dina mobilanvändande deltagare och fördjupa dina kontakter med dessa deltagare. Nedan följer flera idéer som hjälper dig att komma igång med att marknadsföra dina event i mobilen.