Magnet
– verktyget för att skapa seminarier, föreläsningar och seminarieverksamhet

Prova Magnet gratis!
Du förbinder dig inte till någonting. Inga kortuppgifter behövs. Endast två steg för att skapa kontot. Det är allt, mycket nöje!

Gratis verktyg för konferensplanering

Håller du på och ska planera en konferens? Med Magnet Event Pro får du alla de verktygen som du behöver för att organisera en riktigt bra tillställning. Om du arrangerar en gratis konferens kommer du att kunna använda vårt verktyg helt utan kostnad. Dessutom behöver du inte ens ladda ner något utan du kan bara […]

Håller du på och ska planera en konferens? Med Magnet Event Pro får du alla de verktygen som du behöver för att organisera en riktigt bra tillställning. Om du arrangerar en gratis konferens kommer du att kunna använda vårt verktyg helt utan kostnad. Dessutom behöver du inte ens ladda ner något utan du kan bara sätta igång direkt. Vi gör det kul att planera konferens.

Testa Magnet idag för en smidig planering av konferens!

Proffsig planering av konferens

Vad din konferens handlar om är upp till dig. Vi har kunder från flera olika typer av branscher och områden, som vill planera konferenser av helt olika slag. Vårt verktyg kan hjälpa dig att planera och arrangera allt från gratis konferenser till stora affärskonferenser. Vår lösning består av flera olika användbara planeringsverktyg, som exempelvis:

 • Skicka inbjudan till konferens
 • Skapa en registreringssida
 • Ta hand om biljetter och biljettförsäljning
 • Få betalt genom flera olika alternativ
 • Marknadsför konferensen genom att bädda in information med flera delningsmöjligheter på exempelvis sociala medier
 • Kommunicera med dina gäster genom sms
 • Få detaljerad data och statistik

Lättanvändligt konferensplaneringsverktyg

Administration och kommunikation kan båda ta mycket tid. Med Magnet Event Pro har vi satt allting på ett och samma ställe, och du behöver inte ens ladda ner något. Du når alla delar direkt från din mobil, dator eller platta, helt online, det enda du behöver är en internetuppkoppling. Håll det enkelt och hantera allting genom att använda dig av vårt verktyg. Hantera dina konferenser tidseffektivt och utan krångel, även om det är stora företagskonferenser.

Konferenshantering för alla

Vår plattform för konferensplanering passar den professionella eventplaneraren såväl som nybörjaren. Om du vill använda dig av biljetter för din konferens så har vi ett brett utbud av olika typer av biljetter:

 • Early Bird biljetter
 • Vanliga biljetter
 • Premium lösningar
 • Biljetter med speciella prissättningar, anpassade erbjudanden och rabatter

När det kommer till betalningslösningar så kan du välja de alternativ som passar dig och dina kunder allra bäst. Låt alla besökare betala på det sätt som passar de. Här är några utav de alternativ som vi erbjuder via Magnet:

 • Visa
 • Mastercard
 • Fakturering
 • Swish
 • Paypal

Hur du sprider ordet om konferensen

Skapa en sida för information om din konferens med bara några få klick. Du får en unik URL och kan anpassa sidan för att passa dina behov för ditt event. Där kan dina besökare klicka sig in på kartan över platsen i fråga, titta på informerande och peppande videos, se bilder från exempelvis tidigare konferenser och läsa sig till det de behöver få koll på. Bädda in din länk till informationen på din hemsida och dela det på dina sociala medier.

Uppmuntra till spridning

Se till att andra människor också sprider ordet om din uppkommande konferens. Om informationen inte når rätt målgrupp eller det inte sprider sig överhuvudtaget, är risken stor att uppslutningen inte blir riktigt lika toppen som du önskat. Med Magnet blir det enkelt för dig att sprida information om din konferens på flera olika typer av kanaler och sociala plattformer.

Tips för en minnesvärd konferens

Planera och gör det unikt

Tänk utanför boxen så mycket som möjligt. Ingen kommer ihåg en konferens som var precis som alla andra i mängden. Gör något som inte förväntas och håll alla intresserade hela vägen igenom. Beroende på vad din konferens handlar om kan det vara något mer eller mindre seriöst, det viktiga är att det väcker intresse och är lite utanför det normala.

Gå igenom hela upplevelsen från start till slut

Sätt dig i dina besökares skor och gå igenom allt som sker från allra första början till det sista slutet. Se till att allt flyter på smidigt och att det inte uppstår några störande irritationsmoment som förstör det allmänna humöret. När alla känner sig nöjda och tillfreds är sannolikheten väsentligt mycket större att din konferens blir lyckad.

Fundera på vad som är viktigt för målgruppen

Vad går i tankarna hos konferensens målgrupp? Försök se till att programmet hela tiden känns relevant för de inte bara i affärer utan även personligen. Var trevligt lättsam och försök få till en slags gemensamhetskänsla. Talare som är inspirerade men relaterbara är oftast uppskattade.

Välj en häftig konferensanläggning

Om du har budgeten för det, lägg lite extra på själva konferensanläggningen. Besökarna blir sannolikt mycket mer taggade på konferensen när de får trevliga intryck av omgivningen. Se till att det är bekvämt och behagligt och att alla har sina behov tillfredsställda så att de kan fokusera på konferensen. Det är ett stort plus om konferensanläggningen är så cool att människor vill ta foton och posta det online, det ger dig bra marknadsföring.

Ge en liten goodiebag

Om det passar temat, ge alla deltagare en liten goodiebag med saker som får de att minnas konferensen. Gärna saker som är användbara för de flesta människor och som de kan använda i sin vardag. Som exempelvis en tygväska med ett marknadsförande tryck, en bra penna, eller en vattenflaska. På så sätt kan du få enkelt reklam för ditt företag, din organisation eller likande genom att dina deltagare använder sakerna till vardags. Håll det simpelt men värdefullt och anpassa innehållet och stilen till konferensen.

Fråga om feedback ett tag efter

Låt de inte släppa tanken på din konferens i första taget. Ta kontakt på ett trevligt, lättsamt och kortfattat sätt och be om en snabb feedback. Denna undersökning kommer hjälpa dig väsentligt mycket inför nästa konferens, samtidigt som det håller minnet från konferens levande i deltagarnas minne. Sannolikheten är större att de pratar med någon om konferensen när de får en påminnelse via sms eller mail. Då blir det din uppgift att se till att deras upplevelse blir positiv på alla håll och kanter.

Varför välja Magnet?

 • Allt på ett ställe i ett komplett verktyg
 • Smidiga betalningsalternativ
 • Trevlig design och strukturerat upplägg
 • Gör det hela helt gratis för gratisevent
 • Bjud in medarbetare från teamet
 • Få en ordentlig överblick
 • Användbar data och statistik inför nästa konferens

Börja använda dig av vårt verktyg Magnet redan idag och upplev ett enklare planerande!

Har du någon fråga? Läs vår FAQ.

Prova Magnet gratis!

Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.

"Magnet är smidigt och enkelt att hantera. Att våra medlemmar kan anmäla, eller avanmäla sig till event gör att vi på ett smidigt sätt kan administrera våra deltagarlistor. Jag ser bara fördelar."
Francesca O´Brien Apelgren, vd
Sveriges Marknadsförbund
Francesca O´Brien Apelgren, vd, Sveriges Marknadsförbund

Läsvärt från bloggen

Tre tips som ökar din biljettförsäljning

Tre tips som ökar din biljettförsäljning

Visst hade det varit skönt om alla som kom in på din eventsida köpte dina biljetter direkt? Riktigt så enkelt är det dessvärre inte alla gånger, utan det ligger ofta en viss tid och en avancerad beslutsprocess bakom varje biljettköp som man som distributör måste förstå för att kunna erbjuda rätt verktyg till köparen. Verktyg som underlättar deras beslut. Här bjuder vi på tre tips för hur du kan öka på din biljettförsäljning på webben med några enkla verktyg och medel.

Få ditt event att sticka ut i mängden

Få ditt event att sticka ut i mängden

Med mat- och vinprovningar, escape-rooms, ståuppkomedi och matmarknader som dyker upp överallt är det lätt att känna att eventbranschen är ganska mättad. Oavsett hur stor eller liten budget du har så står alla eventplanerare inför samma tuffa konkurrens. Det finns större möjlighet för konsumenterna att välja på en rad olika event och därför kan det bli svårt att sticka ut med just ditt evenemang.

Men, med den rätta mixen av marknadsförings- och kommunikationsstrategier kan du dock komma betydligt längre och sätta ditt event på kartan. Vi har sammanställt en lista med sex strategier som kan hjälpa dig att göra ditt evenemang till ett som står ut i mängden.

Satsa mobilt: Så skapar du en mobilstrategi för att förbättra ditt event

Satsa mobilt: Så skapar du en mobilstrategi för att förbättra ditt event

nniskor registrerar sig för event med sina mobiler, använder dem för att hitta till arenan, kollar på dem under eventet och tittar på dem efter att eventet är över. Så varför inte utnyttja den här mobila konsumtionen för att hjälpa till att marknadsföra ditt evenemang?

Att skapa en mobilstrategi behöver inte vara svårt. Det finns flera taktiker du kan ta till för att hjälpa dig att nå dina mobilanvändande deltagare och fördjupa dina kontakter med dessa deltagare. Nedan följer flera idéer som hjälper dig att komma igång med att marknadsföra dina event i mobilen.