Julen står runt knuten och väntar, och hos många företag är det tradition att anordna julevent. Antingen internt för personalen, eller mer externt – där man vill bjuda in sina kunder och partners för att bygga relationer och umgås under lite mer avslappnade former. Oavsett för vilka du har tänkt planera ditt event så kan det vara mycket att hålla reda på för att det ska bli bra, men oroa dig inte – vi har allt du behöver ha koll på inför din eventplanering!
Först och främst är det viktigt att vara ute i god tid med en inbjudan, särskilt såhär inför jul när det vankas julbord, fester och röda dagar lite här och där. Välj ditt datum med omsorg och kolla gärna runt om det är några andra lokala aktiviteter som kan krocka med ditt datum, och som kan påverka utfallet på antalet deltagare. Efter att du skapat och lagt upp ditt julevent i Magnets eventverktyg så behöver du skicka ut din inbjudan till alla gäster.
Med Palomas verktyg för nyhetsbrev och kundbrev kan du enkelt skicka ut en snyggt designad inbjudan till din gästlista i god tid. En inbjudan bör innehålla:
Se även till att följa upp ditt utskick med en eller två påminnelser.
Att jul i sig är ett givet tema här är självklart, men du kan även tematisera det vidare i särskilda färger på inredningen, särskilda smaker som återkommer i menyn eller om temat påverkar dresscoden. Enhetlighet skapar en professionell känsla och gäster uppskattar tydliga teman.
Det här kan för många vara det roligaste arbetet, så se till att du tar hjälp av utvald eventgrupp och att du sätter rätt person på rätt uppgift. Experimentera med bordsdukar, glitter, julgranskulor, mossa, batteridrivna ljus, serviser, servetter och textil för att skapa en härlig julkänsla. Färgerna rött, grönt, brunt i kombination med glitter, silver och guld är vanliga julfärger.
Se till att det finns någon form av underhållning under kvällen, som varken tar för mycket plats eller låter gästerna bli uttråkade. Om du vill ha möjlighet till mingel under juleventet kan det räcka med lite skön stämningsmusik i bakgrunden, i form av jullåtar. Därefter kan du bjuda in en bra konferencier som kan engagera dina gäster och aktivera de under kvällen. Annars kan du matcha det mot Lucia och bjuda in ett luciatåg, eller någon mer koordinerad dans, sång och framträdande.
Ta fram en välkomponerad meny för kvällen som ska återspegla den juliga känslan. Julbordet i sin enkelhet brukar vara populärt för många, men om du vill dra upp det ett snäpp så siktar du på en trerättersmeny med klassiska julingredienser.
Använd dig av julig belysning för att skapa en härlig och varm känsla i din eventlokal. Levande ljus är alltid trevligt, men innebär också en del brandrisk – så jobba med dämpad belysning i varma vita färger och var inte rädd att dra ner lite på dimmern.
Julen är en tid med hög brandrisk, och ha därför med dig detta i varje steg i din planering. Välj hellre batteridrivna ljus före stearinljus, och se till att alla gäster informeras om utrymningsvägarna i lokalen tidigt under eventet. Det är lämpligt att en konferencier kan ta upp dessa punkter under ett introduktionstal, där denne också kan informera om kvällens schema, viktiga hållpunkter och vart man exempelvis kan hitta toaletter och andra nödvändigheter.
Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.
Visst hade det varit skönt om alla som kom in på din eventsida köpte dina biljetter direkt? Riktigt så enkelt är det dessvärre inte alla gånger, utan det ligger ofta en viss tid och en avancerad beslutsprocess bakom varje biljettköp som man som distributör måste förstå för att kunna erbjuda rätt verktyg till köparen. Verktyg som underlättar deras beslut. Här bjuder vi på tre tips för hur du kan öka på din biljettförsäljning på webben med några enkla verktyg och medel.
Med mat- och vinprovningar, escape-rooms, ståuppkomedi och matmarknader som dyker upp överallt är det lätt att känna att eventbranschen är ganska mättad. Oavsett hur stor eller liten budget du har så står alla eventplanerare inför samma tuffa konkurrens. Det finns större möjlighet för konsumenterna att välja på en rad olika event och därför kan det bli svårt att sticka ut med just ditt evenemang.
Men, med den rätta mixen av marknadsförings- och kommunikationsstrategier kan du dock komma betydligt längre och sätta ditt event på kartan. Vi har sammanställt en lista med sex strategier som kan hjälpa dig att göra ditt evenemang till ett som står ut i mängden.
nniskor registrerar sig för event med sina mobiler, använder dem för att hitta till arenan, kollar på dem under eventet och tittar på dem efter att eventet är över. Så varför inte utnyttja den här mobila konsumtionen för att hjälpa till att marknadsföra ditt evenemang?
Att skapa en mobilstrategi behöver inte vara svårt. Det finns flera taktiker du kan ta till för att hjälpa dig att nå dina mobilanvändande deltagare och fördjupa dina kontakter med dessa deltagare. Nedan följer flera idéer som hjälper dig att komma igång med att marknadsföra dina event i mobilen.