Att slå sig in på eventmarknaden och skaffa sponsorer kan vara som att bestiga ett berg. Både tufft och utmanande. Men det finns nycklar som hjälper dig att nå fram, på ett enklare och smidigare sätt.
1. Skräddarsy unika lösningar
Ge dina potentiella sponsorer unika lösningar som är skräddarsydda efter deras affärsidé och anpassade efter deras idealkund!
Läs på om respektive företag. Vad är företagets mål med sin verksamhet? Vad är viktigast för dem? Vad händer i deras bransch? Använd all relevant information du kan få fram. Ditt uppdrag är att sälja in ett event som möter upp mot företagets affärsstrategi och som stärker relationen mellan företaget och dess kunder.
Tänk också på att göra ditt skriftliga anbud/din presentation visuellt attraktiv, lättläst, professionell och språkligt korrekt.
2. Var tydlig med vinsten
Dina sponsorer förväntar sig att du ger dem en ansenlig avkastning på deras investering. Var tydlig med vad de kan förvänta sig av sponsorskapet. Ta fram konkreta exempel!
3. Var specifik med exponeringen
Var tydlig med hur du kommer att exponera företaget och deras produkter på ditt event. Hur mycket spelrum och utrymme kommer de att få? När och på vilket sätt? Var specifik!
4. Var öppen med konkurrenssituationen
Finns din potentiella sponsors främsta konkurrenter med bland deltagarna? Berätta det! Dels är det något du behöver vara transparent med, dels kan effekten bli att din potentiella partner känner att den också behöver vara representerad på ditt event.
5. Var insatt i data om publiken
Det är viktigt att du är insatt i och har med information om publiken i anbudet. Syftet är att öka förståelsen för din potentiella sponsor om deras idealkunder finns representerade eller inte.
Ett effektivt och relationsbyggande sätt att sälja in sponsorskapet på är att berätta om ett lyckat sponsorskap som du har haft tidigare. Sätt ramen genom att ta upp de utmaningar ni stod inför och hur ni tillsammans rodde eventet i land. Ha gärna med olika deltagares vitsord och rekommendationer från sociala medier. Det visar att dina event har en stor spridningskraft.
I de fallen är samarbetet ännu viktigare. Se till att skapa ett så starkt partnerskap mellan dig och dina sponsorer som möjligt. Visa att samarbetet med dem är viktigt för dig.
Tänk långsiktigt och se till att sponsorskapet gäller under en längre period, gärna en hel säsong. Det blir både billigare och tidsbesparande.
Du bör också vara tydlig med om eventen drar samma publik eller om det skiftar. Företag som säljer produkter och tjänster med en lång införsäljningscykel uppskattar samma publik, medan andra företag behöver en ny publik varje gång.
Lycka till! Och du – har du frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
Du förbinder dig inte till någonting.
Inga kortuppgifter behövs.
Visst hade det varit skönt om alla som kom in på din eventsida köpte dina biljetter direkt? Riktigt så enkelt är det dessvärre inte alla gånger, utan det ligger ofta en viss tid och en avancerad beslutsprocess bakom varje biljettköp som man som distributör måste förstå för att kunna erbjuda rätt verktyg till köparen. Verktyg som underlättar deras beslut. Här bjuder vi på tre tips för hur du kan öka på din biljettförsäljning på webben med några enkla verktyg och medel.
Med mat- och vinprovningar, escape-rooms, ståuppkomedi och matmarknader som dyker upp överallt är det lätt att känna att eventbranschen är ganska mättad. Oavsett hur stor eller liten budget du har så står alla eventplanerare inför samma tuffa konkurrens. Det finns större möjlighet för konsumenterna att välja på en rad olika event och därför kan det bli svårt att sticka ut med just ditt evenemang.
Men, med den rätta mixen av marknadsförings- och kommunikationsstrategier kan du dock komma betydligt längre och sätta ditt event på kartan. Vi har sammanställt en lista med sex strategier som kan hjälpa dig att göra ditt evenemang till ett som står ut i mängden.
nniskor registrerar sig för event med sina mobiler, använder dem för att hitta till arenan, kollar på dem under eventet och tittar på dem efter att eventet är över. Så varför inte utnyttja den här mobila konsumtionen för att hjälpa till att marknadsföra ditt evenemang?
Att skapa en mobilstrategi behöver inte vara svårt. Det finns flera taktiker du kan ta till för att hjälpa dig att nå dina mobilanvändande deltagare och fördjupa dina kontakter med dessa deltagare. Nedan följer flera idéer som hjälper dig att komma igång med att marknadsföra dina event i mobilen.